Με επιτυχία υλοποιήθηκε η Εκπαίδευση Εκπαιδευτών του Έργου REVERT που θα πραγματοποιήσουν την εκπαίδευση των οδηγών και στελεχών του ΟΑΣΑ ως Φορέων Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού εντός των δημόσιων μεταφορών. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Επικοινωνίας και των Μέσων, του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ) (http://psylab.media.uoa.gr/).

Η εκπαίδευση περιελάμβανε την παρουσίαση του Έργου με στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτών -εμπειρογνωμόνων στους τομείς τους- με τους βασικούς άξονες και τις κεντρικές δράσεις του REVERT, καθώς και την ανάπτυξη του περιεχομένου του εκπαιδευτικού υλικού που συγκροτήθηκε για τους σκοπούς της εκπαίδευσης. Η διαδικασία αυτή καταμερίστηκε σε τέσσερις συνεδρίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στα εξής θέματα: ανθρώπινα δικαιώματα, καταγραφή της ρατσιστικής βίας και επίλυση συγκρούσεων με ξενοφοβικό ή ρατσιστικό κίνητρο στο πλαίσιο των δημόσιων μεταφορών.

Μέσα από τις εργασίες της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών με την εξαιρετικά ουσιαστική συνδρομή των συμμετεχόντων ως ειδικών στους παραπάνω τομείς οριστικοποιήθηκε η δομή και το περιεχόμενο των εκπαιδεύσεων.

Την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτών πραγματοποίησαν οι: Αθηνά Μαρούδα-Χατζούλη, Επικ. Καθηγήτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Έργου, Νίκος Γκιωνάκης, Επιστημονικά Υπεύθυνος της οργάνωσης Συν-Ειρμός-Βαβέλ.

Υποστηρικτικά στο έργο της εκπαίδευσης λειτούργησαν οι: Χριστίνα Βάρλα, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, Προϊστάμενη του Τμήματος Τηλεφωνικής και Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης Επιβατών, Κωνσταντίνα Περίσσιου, Προϊσταμένη Τμήματος Έρευνας Αγοράς &Benchmarking, Λίλα Μάστορα, Ερευνήτρια, ΕΚΠΑ.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτές του Έργου ήταν οι: Σταματία Γρατσάνη, Ψυχολόγος, ΑμΚΕ Συν-Ειρμός (https://babeldc.gr/), Ελένη Τάκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Human Rights 360 (https://www.humanrights360.org/el/), Θεόδωρος Ζέης, Δικηγόρος, Solidarity Now (https://www.solidaritynow.org/), Σπύρος Κουλοχέρης, Δικηγόρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του νομικού τμήματος, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (https://www.gcr.gr/el/)

Επικουρικά στην εκπαίδευση συμμετείχαν οι: Χρήστος Νικολόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού Συγκοινωνιακού Έργου, Ο.Σ.Υ., Γιώργος Σταμούλος, Προϊστάμενος Τμήματος Εμπορικής Εκμετάλλευσης, Ο.Σ.Υ., Ξενοφών Νίκογλου, Προϊστάμενος Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακού Έργου και Υλοποίησης Αποφάσεων ΟΑΣΑ, Θεώνη Γραμματικού, Κοινωνική Λειτουργός, Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο, Λυγερή Ξουράφη, Ψυχοθεραπεύτρια και ομαδική αναλύτρια.